Szoftverfrissítés

A mobiltelefonok hibás működése gyakran egyszerű szoftveres beavatkozással orvosolható.

Belassult, akadozik okostelefonod? Olyan forró, hogy alig lehet megfogni? Az üzemideje nem olyan, mint amikor megvetted, pedig alig fél éves a készülék?

Ilyen esetben igen valószínű, hogy a telefon visszaállítása (biztonsági adattörlés), vagy egy egyszerű szoftverfrissítés segít a gondon.

Ha az üzemideje jóval alacsonyabb az elvárhatónál, egyúttal érezhetően melegszik a készülék, akkor jó eséllyel nem az akkumulátor hibája okozza a jelenséget, hanem az Android operációs rendszerre jellemző jelenség, amikor bizonyos háttérfolyamatok „beragadnak” és állandó jelleggel feleslegesen terhelik a processzort.

Amennyiben ez a gyanúja, és a beépített energiagazdálkodás is csődöt mond, javasoljuk, hogy elsőként nézd át az Akkumulátor menüben, hogy mely programok okoznak túlfogyasztást, s azokat töröld le, majd telepítsd újra. Amennyiben ez nem segít, csinálj egy visszaállítást, és telepíts mindent újra. Ha ez sem éri el a célját, hozd be hozzánk készüléked, és átnézzük azt, majd szükség szerint frissítjük, esetleg visszaállítjuk a készülékszoftverét, valamint további hasznos tanácsokkal is ellátunk a jövőre nézve.