Ezek a legjobb Honor telefonok 2024-ben

Ezek a legjobb Honor telefonok 2024-ben

Miután a Honor és a Huawei útjai elváltak egymástól, a két telefongyártó népszerűsége határozott csökkenésnek indult. Hosszú évek kemény munkájának köszönhetően azonban ma már újra a legjobbak között említhetjük őket, ami nem véletlen.

Különösen a Honor kínálatából ugyanis minden évben legalább két-három olyan okostelefon kerül piacra, ami valamilyen okból kifolyólag felhívja magára a figyelmet. Ha mással nem, akkor a kiváló ár-érték aránnyal vagy a piacvezető kamerarendszerrel, hiszen ezen a téren továbbra is versenyképesek maradtak a legnagyobbakkal szemben.

Nagyon sok olyan ember van hazánkban, aki bár egykoron hűséges Honor-felhasználó volt, manapság csak azért nem veszi számításba a márkát, mert nem ismeri az aktuális modelleket. Márpedig a gyártó részéről bőven van miből válogatni még a magyaroknak is, hiszen a legtöbb készülékük felénk egyaránt elérhető.

Hogy melyek a legjobb Honor telefonok 2024-ben? Aktuális cikkünkben összegyűjtöttük azokat a modelleket, amelyek már megvásárolhatók, ennek megfelelően néhány 2023-as keltezésű darabot is beválogattunk a listára, de csak azért, mert megjelenésük inkább az idei évben határozza meg a piacot.

Lássuk, hogy milyen Honor okostelefonok közül érdemes válogatni ebben az évben!

Honor Magic6 Lite

A Honor Magic6 Lite egy kiemelkedő ár-érték arányt képviselő okostelefon, ami a Magic6 termékcsalád legkisebb tagja, azonban ennek ellenére is érdemes a figyelemre, hiszen nem akármilyen hátteret kapott a maga 100-120 ezres árkategóriájában.

Eleve a telefont egy Snapdragon 6 Gen 1 lapkakészletre optimalizálták, ami 4 nm-es gyártástechnológiával rendelkezik, vagyis határozottan a prémium közeget szerette volna célba venni a Honor, akik még 8GB RAM-ról és egy 256GB-os belső tárhelyről is gondoskodtak.

Míg szoftveresen gyárilag Android 13-mal érkezik (Magic OS 7.2-vel kiegészülve), a kijelző tekintetében már egy 120Hz-es AMOLED panelt találunk benne. A 6.78 hüvelykes megjelenítő 1 milliárd színt képes kezelni, 1220×2652 képpontos felbontásra alkalmas, mindeközben pedig 1200 nites fényerővel dolgozik.

Honor Magic6 Lite

A kamerarendszere sem sikerült gyengére, hiszen a hátlapi trió központi eleme egy 108 megapixeles, f/1.8-as rekeszértékkel rendelkező szenzor, amit egy 5 megapixeles ultraszéles és egy 2 megapixeles makró egységgel bővítettek ki.

Nem okoz neki gondot a 4K minőségű videók készítése sem, de legfeljebb 30 fps-sel. A köralakú hátlapi szenzorparkot az előlapon egy 16 megapixeles szelfikamerával egyensúlyozta egy kicsit a gyártó, ami a maga nemében egyáltalán nem rossz.

A fekete, narancs és zöld színekben is megjelent készülék Európában ráadásul 5300 mAh-s Li-Po akkumulátort kapott, amihez 35W-os gyorstöltés érhető el, egyszóval az üzemidőre sem lehet panasz, de kiemelendő még az IP53-szabvány is, ami védelmet nyújt a porral és a fröccsenő vízzel szemben.

Honor Magic6

Ha már a Lite verzió bekerült a listánkra, akkor semmiképpen sem maradhat ki a sorból a dizájn tekintetében nagyon elegáns és különleges megoldásokat képviselő Honor Magic6 alapmodell, amit természetesen lényegesen jobb hardverrel láttak el, nagy kár, hogy itthon nehézkes a beszerzése, mert nálunk csak a Lite és a Pro változatok kaphatók hivatalosan.

Ez azonban ma már nyilván nem akadály, így érdemes megismerkedni vele, hiszen egy Snapdragon 8 Gen 3-as chipset biztosítja neki a magabiztos hátteret Adreno 750 GPU-val, valamint típustól függően 12 vagy 16GB RAM-mal, és 256 vagy 512GB belső tárhellyel.

A Lite verzióhoz mérten mindenből többet tud, elég csak megnézni a kamerarendszerét, ami két 50- és egy 32 megapixeles egységből tevődik össze, a három kamerával együtt pedig képes felvenni a kesztyűt még a legjobbakkal is.

Honor Magic6

Ennek a készüléknek már megy a 4K/60fps, de ami ennél is izgalmasabb, hogy a szelfikamerát sem butították le, így azon kevés gyártók közé tartoznak, akik még az előlapon is egy 50 megapixeles egységet helyeztek el, ami különösen jó hír a szelfizés kedvelőinek.

A töltés tekintetében a Honor Magic6 5450 mAh-s akkumulátorát 66W-on keresztül tudjuk táplálni vezetékes módon, de természetesen a vezeték nélküli töltést egyaránt támogatja 50W-os teljesítménnyel. Érdekesség, hogy vezetékmentesen még más eszközöket is tud tölteni, de ilyenkor mindössze 5W-ra számíthatunk tőle.

A kijelző tekintetében a Honor Magic6-ban már egy LTPO OLED panelt találunk ugyanúgy 6,78 hüvelykes átmérővel, mint a Lite-ban. Itt sem hiányzik a 120Hz, a HDR, de az 1264×2800 képpontos felbontás mellé már 1600 nites fényerő társul, és a speciális Jurhino bevonat gondoskodik a védelemről.

Honor Magic6 Pro

Abszolút a legfelsőbb ligát célozta meg ezzel a csúcstelefonjával a gyártó, ami nemcsak a Honor Magic6 Pro magas árcéduláján figyelhető meg – 370-390 ezer körül találkozhatunk vele –, hanem orbitális tudásán is, amivel tényleg képes felvenni a kesztyűt a legnagyobbakkal.

A lapkakészlet ugyan itt is a Snapdragon 8 Gen 3 – egy Adreno 750-es GPU-val kiegészülve -, mint az alapmodellben, de a 12 és a 16GB RAM mellett már nemcsak 256 és 512GB tárhellyel választható, hanem van belőle 1TB-os változat is.

Prémium ligáját leginkább a rajta helyet kapott fényképezőgépekkel prezentálja, hiszen egy 180 megapixeles periszkópos telefotós kamera dolgozik rajta 2,5x optikai zoommal és optikai képstabilizátorral, de találunk még mellette két 50 megapixeles egységet is a teljes összkép érdekében.

Honor Magic6 Pro

Ezzel a telefonnal már 60fps-ben is rögzíthetjük a 4K videókat, sőt a mozgóképeket egyaránt optikai képstabilizátor és egyéb stabilizálási technikák támogatják meg, a TOF 3D szenzorral kiegészített 50 megapixeles előlapi szenzor pedig csak hab azon a bizonyos tortán.

A jó üzemidő érdekében a készülék már egy 5600 mAh-s akkumulátorral büszkélkedhet, amit 80W-on tölthetünk vezetékes és 66W-on vezeték nélküli formában, sőt vezetékmentes visszatöltés is van benne, mégpedig 5W-ra korlátozva.

Kiemelendő még a 6,8 hüvelykes LTPO OLED kijelzője, ami Dolby Vision és HDR támogatással is rendelkezik, a 120Hz-es képfrissítés mellet pedig 1600 nites fényerőt képvisel, de a gyártó a védelemre is odafigyelt.

Nem elég, hogy a Honor Magic6 Pro esetében IP68-as szabványt érvényesítettek, de mindemellett a kijelző védelmét is a fejlett NanoCrystal Shield bevonat látja el.

Honor Magic V2

Bár a világ egyes pontjain már tavaly megjelent, azért még bőven a legjobb Honor telefonok közé sorolható 2024-ben is a Magic V2, ami az abszolút csúcskategóriát képviseli a gyártó kínálatában, hiszen a legolcsóbb helyeken is 500 ezer forint feletti áron találkozhatunk vele.

A magas ár nem véletlen, hiszen itt egy hajlítható kijelzős okostelefonról beszélhetünk, és ennek fényében talán már nem is tűnik olyan magasnak az árcédula, ami más gyártóknál inkább a milliós határt közelíti.

A készülék hajlítható kijelzője nyitott állapotban 7,92 hüvelykes, vagyis egy kisebb táblagépnek megfelelő méretekkel rendelkezik, és az LTPO OLED technológia miatt nem okoz neki gondot az 1 milliárd árnyalat kezelése, a 120Hz-es képfrissítés, az 1600 nites fényerő, de még a HDR10+ támogatás sem.

Honor Magic V2

A külső kijelző ezzel szemben csak 6,43 hüvelykes, és ugyanazok mondhatók el róla, mint hajlítható változatáról, annyi különbséggel, hogy itt 2500 nites a fényerő és a védelemről NanoCrystal Shield 2.0 bevonat gondoskodik.

Ha a csinos külső borítás mögé nézünk, a Honor Magic V2 erejét a Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészletnek köszönheti, amit típustól függően 16GB RAM-mal, valamint 256 és 512GB-, illetve 1TB belső tárhellyel egészítettek ki.

Kamerarendszere nem kiemelkedő, de magabiztosan hozza azt a szintet, amit a prémium ligában elvárhatunk. A két 50 megapixeles szenzor mellett egy 20 megapixeles telefotó szenzor is van rajta 2.5x-es optikai zoommal és optikai képstabilizátorral, de kiemelendő a 16 megapixeles előlapi egység is a maga f/2.2-es rekeszértékével, valamint a HDR támogatásával.

Az akkumulátort tekintve egy 5000 mAh-s telepet szerelt bele a Honor, amit kizárólag vezetékes formában, maximum 66W-on tudunk tölteni, de powebank-funkció is található rajta, ilyenkor 5W-tal tudjuk tölteni vezetéken át a csatlakoztatott eszközöket.

Ár-érték arányban különösen jó választás a hajlítható kijelzős készülékek között!

Honor X50

Szintén nem egy idei modell, de sokak számára a Magic6 hiányából fakadó űrt képes betölteni a Honor X50, amit szintén beválogattunk a legjobb Honor telefonok közé, hiszen bőven 200 ezer forint alatti árkategóriában találkozhatunk vele, és ezért különösen nagy tudást kapunk.

A gyárilag Android 13-mal és Magic OS 7.1-gyel telepített készülék alapját a Snapdragon 6 Gen 1 lapkakészlet adja (Cortex-A78-as és A55-ös magokkal, valamint Adreno 710-es GPU-val), modelltől függően 8 vagy 16GB RAM-mal és 128, 256, illetve 512GB tárhellyel.

A csinos eleganciára épülő, határozottan a Magic6-vonalról érkező készüléket IP53-védelemmel látták el, a 6,78 hüvelykes AMOLED kijelzője pedig 1 milliárd árnyalat kezelésére képes, de a 120Hz-es képfrissítési ráta és az 1200 nites fényerő sem hiányzik belőle, míg felbontásból 1220×2652 képpont kezelésére alkalmas.

Honor X50

Kamerarendszere nem kiemelkedő, de a középkategóriában tökéletesen megállja a helyét, hála a 108 megapixeles, f/1,8-as rekeszértékkel ellátott fő szenzornak, amit egy 2 megapixeles makrókamerával egészítettek ki, az előlapon pedig egy 8 megapixeles egységet helyeztek el a szelfizés szerelmeseinek.

Fontos, hogy a Honor X50-ben már képernyő alá épített ujjlenyomat olvasót találunk, az 5800 mAh-s Li-Po akkumulátornak hála pedig igencsak jó üzemidő érhető el vele, sőt 35W-on tölthető vezetékes formában, de 6W-tal más készülékek töltésére is használhatjuk.

Honor 90 Pro

A Honor 90 Pro szintén tavaly megjelent modell, de nálunk inkább az idei évben dominál a piacon, ezért a legjobb Honor telefonok 2024-es listáján mindenképpen ott a helye, pláne annak fényében, hogy kimagasló tudása mellett már 150-160 ezer forint körül beszerezhető.

Az egyik legjobb vétel jelenleg a piacon, hiszen ezért az árért egy 200+32+12 megapixeles kamerarendszert ad a kezünkbe, ráadásul telefotós szenzorja 2.5x-es optikai zoommal és optikai képstabilizátorral lett ellátva, miközben a HDR támogatás is megtalálható benne.

Egyik érdekessége, hogy két szelfikamerát is kapunk hozzá, így egy 50 megapixeles és egy 2 megapixeles egység gondoskodik arról, hogy a lehető legprofibb szelfik készülhessenek még rossz fényviszonyok között is.

Honor 90 Pro

Erejét egyébiránt a Snapdragon 8+ Gen 1 lapka adja Adreno 730-as GPU-val, és ebből a modellből a 12GB RAM-mal szerelt változat a legkisebb, de választhatunk 16GB-ost is, előbbit kizárólag 256-, utóbbit 256 és 512GB-os tárhelyekkel.

A 6,78 hüvelykes AMOLED kijelzője mögött optikai ujjlenyomatolvasó található, miközben a képernyőről el kell mondani, hogy 1 milliárd árnyalatot kezel, nem okoz neki gondot a 120Hz-es képfrissítés, a HDR-támogatás, de az 1600 nites fényerő mellett még az 1224×2700 képpontos felbontás biztosítása sem.

A kielégítő üzemidőről egy 5000 mAh-s Li-Po akkumulátor gondoskodik, amit akár 90W-on keresztül is tudunk táplálni energiával, így 15 perc alatt akár 60 százalékot tölthetünk bele, sőt a fordított töltés sem okoz neki gondot, ilyenkor azonban meg kell elégednünk az 5W-os teljesítménnyel.

Bejegyzés megosztása

Legutolsó blogbejegyzések